Tre enkla tårtor till barnkalaset

tårta barnkalas

Tårta hör till kalas, men ibland finns helt enkelt inte tiden till att spendera flera timmar på att baka en. Nedan ger vi tips på 3 tårtor som inte bara är superenkla att göra utan också fantastiskt fina, och givetvis med smaker som barnen bara kommer att älska!

1. Pannkakstårta

När man hör “Pannkakstårta” går tankarna direkt till Pettson och Findus, eller hur? En pannkakstårta är inte bara enkel att göra utan också fantastiskt god, inte minst för barn som ofta gillar simpla smaker. Denna tårta är verkligen en riktig barndomsklassiker!

Pannkakorna kan stekas antingen dagen innan eller samma dag som kalaset går av stapeln. Låt dem bara stå i kylen en stund så är de kalla nog att lägga grädde på utan att den smälter. Att lägga ihop pannkakorna med sylt och grädde och toppa med bär går fort, och man behöver absolut inte vara någon professionell tårtmakare för att göra en riktigt snygg och smarrig pannkakstårta. Bäst av allt är att pannkakor smakar bra med de flesta bär, så välj att toppa med antingen jordgubbar, hallon, blåbär, björnbär, eller varför inte en mix av allihop!

2. Chokladtårta med bär

Choklad är en riktig favorit bland barn, så varför inte slänga ihop en riktigt läcker chokladtårta med grädde och jordgubbar – en svårslagen kombo om du frågar mig! Färdiga chokladbottnar finns att köpa i de flesta matbutiker och med dessa klara redan på förhand är det bara att snabbt och smidigt lägga ihop tårtan med grädden och bären. Varva tårtbottnarna med grädde och krossade jordgubbar. Avsluta med en tårtbotten som du sedan dekorerar snyggt med grädde och hela jordgubbar. För extra snygg look kan du även lägga på några blåbär.

Denna tårta går givetvis också att göra på ljusa tårtbottnar, och vips så har ni en riktigt härlig klassisk jordgubbstårta som kommer att uppskattas av stora som små.

3. Chokladbollstårta

Chokladbollar går alltid hem hos barnen, och det kommer även den här smarriga chokladbollstårtan att göra. En chokladbollstårta består endast av två ingredienser – chokladbollssmet och mjölkchoklad. För att göra själva tårtbotten behöver du bara slänga ihop en chokladbollssmet, trycka ut smeten i en form och sedan ställa den i frysen i ungefär 40 minuter. Under tiden kan du passa på att koka ihop mjölkchoklad och vispgrädde. Rör tills chokladen smält och låt sedan svalna. Bred sedan på den smälta chokladsåsen och toppa tårtan efter smak, kanske med pärlsocker och grädde, eller varför inte några goda bär? Tror du att barnen föredrar kokos eller färgglatt strössel framför pärlsocker så kan du givetvis välja det istället. Oavsett hur du väljer att toppa chokladbollstårtan kommer den garanterat att bli en riktig vinnare på barnkalaset!

En tårta med tårtbild går alltid hem på barnkalas

För dig som anordnar ett kalas med tema och vill ha tårtan i samma stil kan jag rekommendera tårtbilder. Välj om du vill köpa tårtan eller baka den själv, det viktigaste är att den är slät så att man enkelt kan lägga på tårtbilden. Beroende på vilken typ av tårta du har behövs bara lite grädde, frosting eller gelatin under för att bilden ska fästa. Det härliga med tårtbilder är att du på bara några få minuter kan göra bakverket otroligt snyggt. Med en bild på favoritfiguren eller favoritlaget blir det snabbt en tårta barnen kommer att älska!

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *