Hur du anordnar den perfekta 30-årsfesten!

30-ar

Har du fått äran att planera en 30-årsfest? Lyckost dig, för det är många som någon gång i livet önskar få anordna en storslagen fest som sent kommer att glömmas. Oavsett om det är en partner, ett syskon eller en bästa vän som fyller 30 år så ska dagen definitivt firas på bästa möjliga sätt. I den här artikeln ger jag tips på hur du planerar inför och anordnar livets fest. Jag ger tips på allt från planering till dekoration och roliga lekar, så häng med!

Att fylla 30 är stort. Nu klassas man definitivt som vuxen och ska ha koll på livet, eller? Men det ska kommas ihåg att bara för att man blivit vuxen på riktigt betyder det inte att man ska ha mindre kul. Kalasdekorationer och lekar är givna inslag på en födelsedagsfest – oavsett “födelsedagsbarnets” ålder! Och kom ihåg, det kan aldrig bli för mycket dekorationer och aktiviteter. Ju mer desto bättre om du frågar mig!

Planering och förberedelser

Att vara festfixare kräver mer planering än man först kunnat tro. Man håller i allt från inbjudan till inköp av prylar till planering av aktiviteter. Så när behöver man börja planera? Ska man hyra lokal eller ha festen hemma hos någon? När måste man införskaffa alla födelsedagsartiklar? Och maten, ska man laga den eller anlita en cateringfirma? Ja, det gäller att man kan hålla många bollar i luften samtidigt. Mitt bästa tips är att börja planera i tid, gärna flera månader i förväg för att slippa stressa när dagen börjar närma sig.

Dukning och dekoration

I de flesta fall brukar man fixa en fest åt någon man känner väl, och då vet man oftast vilken typ av dekoration födelsedagsgrisen föredrar. Men skulle du av någon anledning inte ha någon blekaste aning om vad personen i fråga gillar, eller om det är så att denne gillar många olika typer av dekoration så kan du alltid köra på pynt i neutrala färger. Silver, guld och rosé brukar vara populära färger som går hem hos de flesta, och givetvis måste siffran 30 vara synlig lite här och var – ju mer instagramvänligt desto bättre tänker jag!

Så vilken typ av dekoration behövs för en komplett 30-årsfest? Ballonger hör fest till, och likaså banderoller och partyhattar. Till dukning behövs glas, muggar, tallrikar, servetter, serpentiner och konfetti. En snygg dukning är precis lika viktigt som ballonger, i alla fall om du frågar mig.

Införskaffa alla artiklar i god tid. Har man möjlighet att förvara allt någonstans så kan man köpa prylarna flera månader innan festen ska hållas.

Lekar

Det kanske låter krångligt att komma på några lekar som passar till en 30-årsfest, men det är faktiskt inte krångligt alls. Det finns mängder med roliga lekar och aktiviteter som passar alldeles ypperligt till 30-årsfesten. Jag ger tips på några populära nedan:

 • Tipspromenad
 • Musikquiz
 • Karaoke
 • Beer Pong
 • Quiz om födelsedagsbarnet
 • Charader
 • Pennan i flaskan
 • Spiktävling
 • Stövelkastning
 • Äta godissnöre
 • Norsk fylla
 • Dragkamp

Vilka lekar som passar bäst till 30-årsfesten du ska anordna beror på flera faktorer, inte minst antalet gäster och tid på året. Dragkamp till exempel är en klassisk utomhuslek medan karaoke gör sig bäst inomhus. Oavsett vilka typer av lekar du bestämmer dig för kommer detta inslag garanterat att bli höjdpunkten på festen!

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *