Fiskdamm – det givna inslaget på barnkalaset

De allra flesta barn har någon gång i sitt liv fått fiska upp sin kalas- eller godispåse på kalaset. Fiskdamm är ett givet inslag på barnkalas och något som alla barn uppskattar, oavsett om kalaspåsen innehåller godsaker, pyssel eller leksaker. I den här artikeln ger vi svar på hur man anordnar en fiskedamm, hur leken går till samt vad man kan fylla påsarna med.

Hur sätter man upp en fiskdamm?

Det krävs inte särskilt mycket för att anordna detta populära inslag på barnkalaset; ett skynke, spö och färdiga kalaspåsar. Börja med att sätta upp ett skynke i ett dörrhål. Ett fiskdammsskynke finns att köpa i de flesta kalasbutiker, men ett lakan eller badlakan fungerar precis lika fint. Fördelen med ett skynke som är anpassat för just fiskedamm är att det är superenkelt att sätta upp tack vare medföljande sugkoppar. Barnen ska stå på ena sidan av skynket och den som sätter fast påsarna ska gömma sig på andra sidan. Ha påsarna färdiga på “din” sida av lakanet, och ett fiskespö på barnens sida så är ni redo att köra igång. Givetvis behöver det inte vara ett riktigt fiskespö, det går lika bra att använda en rejäl pinne som man fäster ett snöre och en klädnypa på. Det finns också spön som är särskilt framtagna för fiskedamm, dessa och en mängd andra fiskdammstillbehör hittar du i många kalas- och partybutiker.

Hur går fiskdamm till? 

Fiskdamm är en väldigt enkel och rolig lek som alla barn kan vara med på, oavsett ålder. Barnen ställer sig i kö och ska en efter en slänga fiskelinan över skynket och invänta napp. När man känner ett ryck i linan är det dags att försöka dra upp det som nappat – i detta fall en påse fylld med godsaker eller roliga leksaker. För att göra leken extra underhållande kan man låta några barn fiska upp en skosula eller något annat kul som de inte förväntat sig – detta brukar leda till många skratt! Låt barnet som får upp den roliga prylen fiska om tills hen får upp kalaspåsen. Leken är färdig först när samtliga barn fiskat upp varsin godis-/kalaspåse.

Vad kan man fylla påsarna med?

Man kan fylla kalaspåsarna med allt möjligt kul – allt från godis till små leksaker. Om man saknar inspiration till vad man kan fylla påsarna med är det bara att kika in hos en kalasbutik och titta på deras olika fyllningar. Det brukar finnas färdiga paket med exempelvis små leksaker eller skrivset i ett visst tema, små godispåsar och mycket mer.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *