Bjud in till Frost-kalas i vinter

frost-kalas

Filmen Frost har tagit både vuxna och barn världen över med storm, och i och med filmens vintertema passar det alldeles ypperligt att välja just Frost som tema om det vankas kalas under vintern. I den här artikeln kommer jag att ge lite tips på hur man kan tänka när det är dags att duka och dekorera inför Frost-kalaset.

Frost – filmen som tog en hel värld med storm

En saga om styrka, mod och magi var allt som behövdes för att filmen Frost (Frozen på engelska) skulle bli en världssuccé. Historien om prinsessorna Elsa och Anna har inte bara förtrollat den yngre skaran människor utan har också hänfört många vuxna. Många år och flera rekord senare är filmen fortfarande omåttligt populär och anses av många vara den bästa Disney-filmen sedan Den lilla sjöjungfrun, Skönheten och odjuret, Aladdin och Lejonkungen, eller den bästa Disneyfilmen någonsin.

Ett tema som passar stora som små

Det roliga med Frost är att temat dyker upp på såväl 20-årsfesten som barnkalaset. Idag finns det otroligt mycket produkter ute på marknaden med Frost-tema, bland annat inbjudningskort, tårtbilder, ballonger, dekorationer och dukningstillbehör. Varje kalas- och partybutik har garanterat ett stort utbud av prylar med Anna, Elsa, Olaf och andra karaktärer från filmen på. Detta gör att oavsett om man fyller 5 eller 25 år kan man hitta något som passar just sitt drömkalas med Frost-tema!

Dekorera med Frost

Det är inte särskilt svårt att få till en bra dekoration med Frost-tema. Ska du anordna ett Frost-kalas men inte riktigt vet hur du vill ha det eller hur du ska börja så finns inspiration att hitta på alla möjliga håll och kanter. Förutom att kalasbutiker erbjuder hundratals Frost-dekorationer att välja bland finns det också bilder på hur andra har dekorerat till sitt Frost-kalas, bara ett Google-klick bort. En del har valt att köra på helblått tema medan andra har valt de “klassiska” Frost-färgerna blå, lila och vit. Man ser också att vissa fokuserat på dekoration med Elsa och Anna på, medan andra har valt bort prinsessorna och enbart haft med snögubben Olaf. 

Klassisk dekoration på ett kalas, oavsett om det är ett barn eller en vuxen som ska firas, är ballonger, banderoller, serpentiner och konfetti. Allt detta finner du garanterat hos en kalasbutik på nätet. Välj mellan enfärgade produkter och produkter med de olika karaktärerna på. En blandning brukar bli riktigt fint!

Duka med Frost

Oavsett om det ska bjudas på mat, tårta eller kakor, eller alltihop, så är det alltid roligt att lägga lite extra tid på dukningen. Beroende på antalet gäster och mat kan du välja att duka upp ett helt bord med plats till varje gäst, eller så kan du ha ett så kallat “fikabord” där man tar en tallrik och plockar det man vill ha. Det har blivit allt vanligare att ha ett fikabord med en maffig ballongbåge ovanför – vackert och effektfullt! 

Men om man ska duka ett bord med sittplatser, vad behövs egentligen? Tallrikar, muggar, servetter och bestick är ett måste, men sedan kan du alltid lägga till lite extra saker som gör dukningen ännu finare, exempelvis sugrör, kakfat och bordsduk i samma tema. Som pricken över i:et kan du lägga ut konfetti eller blåsa ut serpentiner på bordets mitt.

Kalaspaket med Frost

Drömmen om ett perfekt Frost-kalas behöver inte gå i spillror bara för att tiden eller inspirationen tryter. Lösningen kan vara ett Frost kalaspaket – ett komplett paket som innehåller precis det som behövs för att få till ett lyckat kalas. Vad brukar ett sådant paket innehålla? Innehållet i kalaspaket med Frost-tema kan variera, men de flesta kommer med muggar, tallrikar, servetter, ballonger och bordsduk. Önskar du ännu lite fler produkter kan du välja ett så kallat “lyxpaket” som förutom tidigare nämnda produkter också innehåller serpentiner, godispåsar, sugrör eller andra tillbehör.

Stort lycka till med att anordna ett festligt Frost-kalas!

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *